Szervezetpszichológia és Személyfejlesztés


Quick.AC - Assessment Center (Értékelő Központok) tervezéséhez, lebonyolításához és kiértékeléséhez nyújt hathatós támogatást.

A program segíti az AC előkészítését, lehetővé teszi a felhasználóbarát eredménybeadást és az utómunkálatokat kezelését. A terméket átfogó kiértékelési és statisztikai lehetőség teszi teljessé.


Előnyök áttekintése:

 • korlátlan számú AC kezelése - több alkalom, üzletág (ügyfél/cég) számára is
 • feladatok AC független előállítása
 • megfigyelési szempontok (kompetenciáknak, kritériumoknak) rugalmas, többszintű kezelése
 • dinamikus értékelési rendszer
 • megfigyelő - kezelés
 • interaktív időbeosztás készítése feladatok feltételeihez igazodva (párosnál 2 főt, csoportoknál 8 főt, egyéninél egyesével oszt be)
 • résztvevők és felügyelők száma AC-nként állítható
 • AC adatainak rugalmas és hatékony szerkesztése
 • kényelmes és gyors értékelésrögzítés
 • statisztikai és kiértékelési lehetőségek
 • egyszerű telepítés, webes felület
 • több felhasználós kialakítás, szerepkörtől függő hozzáférési jogosultsággal
 • idegen nyelvi környezet – igény szerint

Előkészületek:
Navigátor – egyszeri, egyedi törzsadat bevitellel időt és pénzt takarít meg
Az alapadatok minden AC-ban használhatók, csak ritkán kell hozzáilleszteni vagy bővíteni az információkat. Ezek az adatok végig állandóak, és teljesen függetlenek az egyes AC-któl. Ezáltal az AC-k felépítése, szervezése nagyon gyorssá válik.

A törzsadatok rész között magában foglalja a feladatokat, a megfigyelési szempontok definícióját, emellett rögzíti a megfigyelőt személyét, az események helyszínét, időpontját, a behívott jelölteket.

A feladatokat kategorizálva (egyéni, páros, csoportos) valamint pozícionálva (pl. értékesítés, tanácsadás, ügyfélszolgálat) adhatjuk meg. Ezek után minden egyes feladattípushoz konkrét leírásokat adhatunk.

A megfigyelési szempontokat kétszintű struktúrában tároljuk (pl. személyiség: kommunikáció, rugalmasság). Minden szemponthoz magyarázó alsó és felső szöveges értékek adhatók meg.

Minden törzsadat egy-egy céghez tartozik. Ez a funkció nagyon hasznos cégcsoportok, multinacionális cégek vagy tanácsadók számára, akik egy rendszerben szeretnék pl. régiónként az adataikat kezelni.


AC létrehozása:
Az alkalmazás támogatja az új AC létrehozását és figyel arra, hogy a felhasználó minden fontos elemet hibátlanul és hatékonyan nyilvántartásba vegyen. A felhasználót lépésről lépésre egy egyszerűen felépített, jól megtervezett dialógussal felhasználóbarát komplett AC-hoz tereli.

Időbeosztás készítése
Ebben a menüben a felépített AC-ra létrehozzuk az ütemtervet. Igazodik az AC-ban megadott előírásokhoz, és beszúrhatunk szüneteket is. Sikeres beosztás létrehozása után a felhasználó igény szerint változtathat a terven.

Nyomtatott anyagok résztvevőknek és megfigyelőknek – egy gombnyomásra
Azért hogy az AC zavartalanul működjön, a résztvevőknek és a megfigyelőknek az információt rendelkezésre kell bocsátani. A rendszer támogatja egy gombnyomással a következő információs anyagok elérését az időbeosztásban:

 • résztvevők folyamatos teendőit
 • megfigyelők folyamatos teendőit

Megvalósítás:
1000 eredmény értékelése - nincs ennél könnyebb

Egy értékelő központban vagy hasonló megmérettetéseken gyakran fordul elő, hogy egy AC után 1000 vagy még több eredmény kell értékelni, feldolgozni (csak egy csoportvitát alapul véve 8 résztvevő x 5 megfigyelő x 6 megfigyelési szempont = 240 adat).

Az alkalmazás minden feltételt magában foglaló, gyors eredményt garantál a Megfigyelők számára egy könnyen használható. A fáradságos előválogatás, számolgatás, papírkeresgélés teljesen megszűnik.


Értékelés:
Statisztika és Elemzés – mely mindennek az alapja

A rendszer mindent kielégítő statisztikai és elemzési lehetőségekkel rendelkezik, így garantált a jelöltek reális és objektív megítélése.

Az értékelések nem végső eredményeket hoznak, hanem megbízható alapokat egy megbeszélésre, egy megfigyelői döntéshozatalhoz. Egy világos és áttekinthető értékelés elengedhetetlen minden egyedi elemzéshez.

Jelöltek egyéni statisztikája
Jelölt egyéni értékelése minden egyes feladatra megfigyelési szempontok szerint. Összesítés feladatokra és szempontokra.

Jelöltek együttes értékelése
Minden egyes feladat és szempont szerint.

Résztvevők összesített statisztikája
Jelöltek együttes értékelése minden egyes feladatra összesítve.

Megfigyelők összesített statisztikája
A megfigyelő által vizsgált jelöltek eredményei összesítve.

Letölthető ismertető:
quick_ac.pdf
Quick.AC kiegészítő szolgáltatások
Quick.Task – egyedi feladatok AC lebonyolításához
Pszichológus-közgazdász kollegáink a szakterület, vagy vállalat vezetőjével folytatott interjút követõen a cég kultúrájához leginkább illeszkedő jelöltek kiválasztását megkönnyítő feladatokat készítenek: csoportos, páros és egyéni prezentációra.
Quick.Interview – rövid és hatékony interjútechnika a jelentkezők hatékony előszűrése érdekében
Pszichológusaink kidolgoztak egy hatékony előválogatási módszertant, melynek bevezetésével a céghez jelentkezők tömegeit lehet előszűrni, akár hetente 100 embert. A módszertan különösen hatékony az állásbörzéken begyűjtött CV kupacok feldolgozásakor, illetve az Interneten meghirdetett pozíciók betöltésekor érkező jelentkező-áradat szűrésére.
 
Quick.Day – AC módszertan elsajátítása egy nap alatt a Quick.AC szoftver használatával
Több, mint egy évtizedes AC szervezési és lebonyolítási gyakorlatunk lehetővé teszi, hogy felkészítsünk HR csapatokat az Assessment Centre módszertanának használatára. Az egynapos képzés keretében a módszertan elméleti háttere mellett megtanuljuk az AC szervezésének menetét, illetve a kidogozzuk az AC-vel felvett munkatársak gyors és hatékony szervezetbe-illesztésének lehetőségeit.
Quick.Try – próbanap egy AC lebonyolításával
Az AC bevezetése a HR kiválasztási módszertanunkba gyakran nagyon komplex feladatnak bizonyul. Sok ügyfelünknél felmerült az igény, hogy első alkalommal kísérjük végig a HR csapatot az AC megrendezésén, az első interjúk levezetésétől az utolsó értékelői megbeszéléséig.
Quick.Order – rendelje meg ma, és holnap már használhatja
Gyors telepítés, akár idegen nyelven is. Egyszeri licence-díjat fizet, éves támogatással, mely minden költségét tartalmazza.
Quick.Support – folyamatos támogatás, gyors válaszidőkkel
A kötelező support díjért cserébe munkatársaink munkaidőben folyamatosan a rendelkezésükre állnak a programmal kapcsolatos bármilyen kérdéskörben. Ha hibát talál, hibabejelentő rendszerünkben 7/24 rögzítheti, és mi azonnal megkezdjük annak javítását. A support díjért a program új verzióit ingyenesen letöltheti. A support díja a szoftver árának 20%-a évente.
Quick.Development – egyedi igények gyors és hatékony megvalósítása, kedvezõ áron
Ha szüksége van a Quick.AC rendszerben egyedi adatokat tárolni vagy új statisztikákat készíteni, mi rendkívül gyors határidővel és kedvező áron elkészítjük és telepítjük azt. Ha nem kíván a rendszer üzemeltetésével foglalkozni, mi azt is megoldjuk, a nap 24 órájában elérhető szerverünkön futtatjuk, mely karbantartása a mi feladatunk. Ön csak az adatbetöltéssel foglalkozik.
Quick.Experience – tapasztalatcsere, új munkavállalók oktatása
Gyakran tapasztaltuk, hogy az AC módszertana a sikeres indulást követően a munkavállalók cserélődésével szépen csendben lekerül a kiválasztási módszertani palettáról. Ezt megelőzendő minden érdeklodő cég számára biztosítunk évente 1 napot, amikor megvitatjuk az addig lebonyolított AC-k tapasztalatait, és kiképezzük a módszertan használatára az értékelői csapat újonnan érkező tagjait. A tréning a szakmai képzésen túl a csapat összetartozását, a szervezeti kultúra tudatosítását, erősítését is szolgálja.
Árak / Megrendelés:
megrendelo.pdf
cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 22. (Duna Tower irodaház 15/B) telefon: +36 30 815 2486; +36 20 262 8915 e-mail: info@humanmenu.hu

Készítette: Hegedüs Lívia 2010