Szervezetpszichológia és Személyfejlesztés

A „Flow generation”
egy olyan workshop sorozat, ahol megtanítunk csapatokat pontos célkitűzésre, és meghatározzuk a célhoz vezető feladatokat is. A program végére elkészül egy részletes akcióterv, amiben mindenki személyre szabott feladatokat vállal, ami hozzá leginkább illeszkedik, és határidőt, amikorra el kell készülnie a feladattal.

Olyan élmény ez a résztvevőknek, mintha egy színházban a szereposztáskor mindenkinek adna a rendező feladatot, ráadásul mindenkinek olyat, amit a tehetsége kíván. Így mindenki legjobbat hozza ki magából, és a csapat közös feladata, azaz a színdarab pedig kirobbanó siker lesz, hiszen önmagában minden szereplő sikert ér el.

Ettől aztán a csapatok és a csapattagok energiája megsokszorozódik, annyira, hogy sokan nem csak a munka világában, hanem saját mindennapjaikban is elkezdenek így működni, és sikert sikerre halmozni olyan élethelyzetekben is, ahol eddig a stressz és a vita volt a jellemző

A képzés 3 napos.

Esettanulmány:

A „Flow Generation” módszertana valójában a célkitűzésen alapuló vezetés, illetve célkitűzéshez kötött működésfejlesztés, aminek az ismertebb, hétköznapibb „fedőneve” kommunikációs tréning lehetne, hisz a vállaltok leginkább azzal szoktak hozzánk fordulni, hogy kommunikációs tréninget kérnek.

A vezetői megbeszélések során legtöbbször kiderül, hogy az adott csapatban tapasztalt kommunikációs nehézség a következménye a vezető és a csapat hiányos célkitűzéseinek, az ahhoz vezető lépések elakadásának. Ha a vezető célját megerősítjük, azt a csapattal megosztjuk, és minden csapattagnak megkeressük a cél-eléréshez vezető úton a neki személy szerint leginkább megfelelő feladatot, a kommunikációs nehézségek maguktól csökkennek, jó esetben el is tűnnek.

Amikor 3 éve először találkoztunk az egyik csapattal, nekik és nekünk is új volt a terep. Kölcsönösen tartottunk egymástól, és kétségekkel teli kíváncsisággal vártuk, mi fog ebből „kisülni”. Az o működésüktől idegen volt a szervezeti hatékonyság fogalma, nekünk pedig meg kellett találnunk az utat és a tempót, amivel biztonságban elmozdíthatjuk a csapatot ebbe az irányba.

A tempóval és az eredményekkel kapcsolatban nemrég volt egy komoly tapasztalatunk: együtt gondolkodott a mi csapatunk 4 másik szervezettel a jövőbeni működésről, próbáltunk közös célokat kitűzni: sikertelenül. Ott derült ki igazán mindannyiunk számára, hogy a 3 év alatt óriási utat tettünk meg. Minden résztvevő által érzékelhető, szakadéknyi távolság volt a mi csapatunk és a többiek között tudatosságban, szervezettségben, hatékonyságban, a feladatmegoldáshoz-, és egymáshoz való hozzáállásban, attitűdben.

És igen: ha a munkánkban, vagy az o esetükben a szabad időnkben vállalt önkéntes tevékenység során elkezdünk célokat megvalósítani, tudatosan lépkedünk feléjük, átalakul kicsit a személyiségünk.

Aki már megtapasztalta, milyen érzés egy kitűzött célért keményen dolgozni, majd besöpörni a jól megérdemelt elismerést, az a magánéletében is szívesebben indul el ebben az irányban, és konfliktusok helyett a megoldást keresi majd.

Azt is megtapasztalják a workshopok résztvevői, hogy egy csapatban mindenkinek van és megvan a helye. Ha ezt megtaláljuk, együtt óriási tempóban robogunk előre, eddig elképzelhetetlen eredményeket érünk el. Találunk mindenkinek a képességeihez és érdeklődéséhez illeszkedő feladatot, aminek a megoldása során kiteljesedik, új tapasztalatokkal gazdagodik, sikerélménye lesz. Ezért van az, hogy gyakran kapjuk a vicces szemrehányást tőlük: amióta megismertünk benneteket, egyre többet dolgozunk :-).

Személy szerint számomra fantasztikus élmény megélni, hogy a csapatból sokaknak újra van célja a saját életében is. Rég dédelgetett – és rég elfeledett – álmok kerülnek elő, és remélem, valósulnak majd meg – mindeközben mindenki átalakul egy kicsit – eltűnik a borosta, előkerül egy nyakkendő, megszületik egy fantasztikus írás.

cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 22. (Duna Tower irodaház 15/B) telefon: +36 30 815 2486; +36 20 262 8915 e-mail: info@humanmenu.hu

Készítette: Hegedüs Lívia 2010