Szervezetpszichológia és Személyfejlesztés

Miért kell foglalkoznia a vállalatoknak a mentális és lelki egészség témájával?
Szerencsére a helyzet komolyságát a törvényhozás is felismerte: a munkavédelemről szóló 1993. XCIII. törvény 2008. január 1.-től hatályos módosításával a vállalatok számára törvényi kötelezettségként jelenik meg a munkavállalók pszicho-szociális állapotának felmérése. A kockázati felmérés során áttekintésre kerülnek a munkavállalók pszichés állapotát tartósan befolyásoló stressz-tényezők – a túlzott terhelés, a képességekkel összhangban nem álló feladatok, a bizonytalanság, a túlzott munkahelyi vagy családi elvárások, a szervezeten belüli –vezetőkkel, kollégákkal fennálló – konfliktusok, a súlyosabb magánéleti problémák. A jogszabályi előírás nem csupán a kockázatfelmérés elvégzésére terjed ki, a vállalatok számára kötelező a diagnózis alapján történő beavatkozási terv elkészítése, majd a megvalósítás követése is.

A LifeGarden mentális és lelki egészség fejlesztését célzó programjai amellett, hogy biztosítják a vállalatok számára a törvényi szabályozásnak való megfelelőséget, eszközöket kínálnak a pszicho-szociális kockázatok megelőzésére, a vezetők és munkatársak magas szintű teljesítményének, siker-képességének támogatására is.

A mentális és lelki egészséget támogató programok előnyei

A munkahelyi stressz és a munkatársak családi problémái jelentős hatást gyakorolhatnak olyan pszichés zavarok kialakulására, elmélyülésére, mint a depresszió, a szorongás, az érzelmi lemerültség, vagy a pánikbetegség.

A mentális és pszichés állapot megbomlása közvetlenül jelentkezhet a munkahelyi teljesítmény romlásában, de a hiányzás növekedését és a fluktuáció erősödését is eredményezheti.

Könnyen belátható, hogy hosszabb távon a mentális és lelki egészség programok nem csupán a munkatársak pszichés jóllétét javító intézkedések, hanem jelentősen befolyásolják a szervezetek versenyképességét, pénzügyi eredményeit is.


Programjaink hatásai

Mit profitálhatnak


Vállalatoknak:

cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 22. (Duna Tower irodaház 15/B) telefon: +36 30 815 2486; +36 20 262 8915 e-mail: info@humanmenu.hu

Készítette: Hegedüs Lívia 2010